Trobada de delegats

Els delegats de 3r i 4t d'ESO de l'institut van participar el dia 26 de novembre a la 30ena Trobada de Delegats del Bages que organitza el Consell Comarcal. Aquest any el punt de trobada va ser el Centre Cultural la Creueta de Navarcles. Els nostres alumnes van poder intercanviar amb els d'altres centres, la seva experiència com a delegats i també van reflexionar sobre el seu paper dins el grup classe.

Conferència “L’or impur” a càrrec del periodista i divulgador gallec Emilio Varela.

Els alumnes de 1r i 2n Batxillerat i 4t ESO (Optativa de Biologia i Geologia) van celebrar la setmana de la ciència amb una conferència sobre el medi ambient i sostenibilitat que porta per títol “Or Impur” a càrrec del periodista científic gallec Emilio Varela. A la conferència es van explicar com s'exploten els recursos, especialment l'or, quins mètodes d'extracció s'utilitzen, que tantes conseqüències tenen en el medi ambient i en la salut de les persones. També va fer esment del problema a la nostra comarca, sobre els residus de sal de les mines de Súria i Sallent.

Observació astronòmica a l'Institut d'Auro

Aquest passat divendres 20 de novembre ha tingut lloc una observació astronòmica a l'institut. Aquesta activitat ha estat dirigida per l'Associació d'Astroamics amb la col·laboració del departament de Ciències Naturals del centre. Tot i que la presència d'uns núvols prims ha fet patir una mica, l'activitat ha estat tot un èxit. Aquí podeu trobar una petita mostra de les observacions.

Exposició dels logos d'Erasmus+ presentats al concurs

El dia 23 d'octubre va acabar el termini per a la presentació dels logos per al concurs d'Erasmus+. Un jurat format per alumnes i professors de l'institut decidirà quin logo passa a la següent fase del concurs, la internacional, on -competint amb els altres tres països- es decidirà quin logo representarà el projecte Erasmus +. Al vestíbul de l'institut podeu veure els 56 logos presentats pels alumnes de l'IES d'Auro. Si cliqueu aquí veureu tots el logos.

Sortida als aiguamolls de la Bòbila dels alumnes de 2n d'ESO

Els dies 16 i 17 de novembre, aprofitant uns dies molt assolellats, els alumnes de segon d’ESO del nostre centre van anar a l’Aiguamoll de la Bòbila a fer “in situ” la classe de pràctiques de ciències naturals. Res millor per a estudiar ecologia que fer-ho en un ecosistema propi del municipi de Santpedor. Allà els alumnes varen poder analitzar les característiques d’aquest espai natural del Bages, veient les espècies més singulars de la seva flora i fauna, així com els aspectes ambientals que condicionen la vida a l’estany.

Sortida a La Garrotxa dels alumnes de Biologia de 4t i Ciències de la Terra de Batxillerat

El passat dimarts 10 de novembre els alumnes de 4t de l'optativa de Biologia i els alumnes de 1r de Batxillerat de Ciències de la Terra van visitar La Garrotxa. Van estar treballant sobre el terreny aspectes de Biologia i Geologia, visitant els volcans i la fageda d'en Jordà. La visita, que es va perllongar fins a les 6 de la tarda, va estar acompanyada per un dia esplèndid. Aquí podreu trobar algunes fotografies.

Tir amb arc a l'institut

Aquests dies els alumnes de 3r d' ESO estan gaudint d'unes sessions de tir amb arc a les classes d'educació física. En Carmelo Garcia, pare d'alumnes de l'institut, és monitor d'aquesta especialitat i ens ha ofert donar un parell de sessions a cada grup perquè tots els nois i noies tinguin l'oportunitat de practicar les tècniques, aportant tot el material i la seva dedicació de forma gratuïta. Moltes gràcies Carmelo per aquesta dedicació als nostres alumnes!!!

El projecte Comenius de l’institut ha rebut el “Segell europeu de qualitat e-twinning”

Si fa unes setmanes us informàvem que el projecte Comenius que l’institut va portar a terme durant dos anys (2013-2015) amb cinc altres centres de Polònia, Portugal, Romania, Alemanya i Turquia, titulat “Combining Europe with a Cultural Rope: let’s make a musical (EU-ROPE)” havia rebut el “Segell de qualitat e-twinning” per part del Servei Nacional de Recolzament a projectes europeus, ara és l'agència europea la que ens reconeix el treball fet en aquell projecte amb el "Segell europeu de qualitat".

Activitat d'orientació de 1r d'ESO

El dia 22 d'octubre, tots els alumnes de 1r d'ESO van participar en una activitat d'orientació que, com cada any, els va portar pels camins propers al Mas Llussà. Amb l'ajuda d'una brúixola, un mapa i un roadbook van haver de seguir un itinerari prèviament traçat en el qual trobaven uns controls que els posaven unes proves referides a la orientació mateixa i a la interpretació de mapes. Aquesta activitat s'integrava en les programacions d'educació física i de ciències socials.

Sortida de 3r d'ESO a La Mola

El dimecres 21 d' octubre els alumnes de tercer d'ESO vam fer la caminada a la Mola, un cim poc conegut entre nosaltres, situat al Vallès. Vam sortir a les vuit del matí amb bus i , aquest any, vam començar a caminar des de la urbanització de Cavall Bernat en direcció al Santuari de La Mola. Una vegada arribats al cim, vam esmorzar tot gaudint del paisatge que ens envoltava, ja que vam tenir un matí fantàstic i espectacular. La tornada la vam fer baixant per l'altre costat de la muntanya, anant a parar al Coll d’Estenalles, on ens esperava el bus per tornar cap a l’institut.

Xerrada "GAME OVER" de 1r de Batxillerat

Aquest dijous 22 d’octubre els alumnes de 1r Batxillerat han assistit a la xerrada “Game Over” que ha anat a càrrec d'en Jordi Molas de la Fundació Institut Guttmann. L’ojectiu de la xerrada ha estat informar, sensibilitzar i conscienciar a tots els joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure. L’activitat s’ha ofert gratuïtament amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit.

Pàgines