Visita als Cicles Formatius dels alumnes de Projectes de 4t d'ESO

El passat mes de novembre els alumnes de l’optativa de Tecnologia per Projectes de 4t d’ESO van visitar els instituts Guillem Catà i Lacetània, de Manresa. Durant la visita guiada als espais, els alumnes van poder veure la realització de classes i resoldre dubtes sobre els diferents cicles formatius impartits en aquests centres. Un cop feta la visita, els alumnes de Projectes realitzaran un recull informatiu de tots els cicles que s’imparteixen al Bages per després presentar-ho a la resta d'alumnes de 4t.

Xerrada de caracterització teatral dels alumnes de Comenius

Dijous dia 4 de desembre, els alumnes que -dintre del projecte Comenius- estan preparant els musicals que representaran a Polònia i a Alemanya van assistir a una xerrada sobre caracterització teatral, a càrrec d'Eva Fernández , dins del programa Flipart, de la Diputació de Barcelona. Les diferents fases i aspectes de la caracterització, les relacions amb els directors de les produccions, les formes de treball i com aquestes s'insereixen en els projectes, les diferents tècniques i materials com els postissos, perruques, barbes i bigotis ...

Col·laboració de 4t d'ESO al "English Festival" de l'escola Riu d'Or

Last Monday 17th November, our 4th of ESO students participated in the English Festival, in Riu d'Or. They prepared some fun activities related to the "Cinema" for the primary school students. We all enjoyed the event! El passat 17 de novembre, els alumnes de 4t de la ESO van participar al "English Festival" de l'escola Riu d'Or. Van preparar pels alumnes de primària, un seguit d'activitats engrescadores relacionades amb la temàtica del cinema. Ens ho vam passar molt bé!

Sortida de Meteorologia de 1r d’ESO

Els alumnes de 1r d’ESO hem anat a fer de meteoròlegs a la Casa de la Culla de Manresa. Hem mirat l’estació meteorològica analògica, els seus aparells, les mesures que ens proporcionen i els seu funcionament. També hem experimentat al laboratori lles masses d’aire calent i fredes, la pressió atmosfèrica i … fins i tot, hem fet un núvol de pluja! Ara pluja, pluja ... la que vàrem tenir dimecres durant tot el matí. I és que la meteorologia la tenim de rabiosa actualitat, si no mireu les fotos, mireu …

Sessió de treball amb la Mone dels alumnes de Comenius

Dijous 26 de novembre, els alumnes de l'assignatura Comenius (de primer i de segon quadrimestre) van fer una sessió de treball amb la Mone (Montserrat Teruel), cantant i actriu de llarga trajectòria, i que ara apareix a TV3 al programa Oh Happy Day. A la primera part va fer una presentació de la seva trajectòria, amb molt vídeos dels musicals, sèries de TV, concerts i obres de teatre en què ha participat. A la segona hora vam anar al convent i allà va donar orientacions molt valuoses als alumnes que estan preparant el musical que representaran a Polònia.

Trobada de delegats del Bages

El dia 27 de novembre els delegats i delegades de 3r i 4t d'ESO van participar a la 29ena Trobada de Delegats de l'ensenyament secundari del Bages. Va ser un matí per a rebre informació i poder intercanviar experiències amb altres joves que també desenvolupen la tasca de delegats/des als seus centres. L'organització va anar a càrrec del Consell Comarcal, els estudiants del CFGS d'Animació Sociolcultural i Turística (INS Guillem Catà) i els dinamitzadors culturals dels locals joves de la comarca.

Tallers de mobilitat reduïda a 4t d'ESO

Dimecres 19 i dijous 20 de novembre tots els alumnes de 4t d'ESO de l'institut han pogut gaudir de dos tallers fets per organismes externs al centre (ECOM i Consell Esportiu del Bages), de forma totalment gratuïta per a les famílies, sobre els coneixements de les discapacitats físiques, les dificultats de mobilitat i la pràctica d’esports adaptats. Han estat unes jornades molt interessants per a tots i totes que ens han fet prendre totalment consciència del modus de vida de les persones que van amb cadira de rodes i els obstacles que es troben en el seu dia a dia.

Booktràiler d'alumnes de 3r d'ESO

El Galdric Puig i l'Andreu Soler, alumnes de 3r d'ESO, amb la participació del Marc Moreno, han fet un booktràiler (un tràiler com els que es fan amb les pel·lícules, però d'un llibre). El llibre escollit és "A fer punyetes!", escrit pel Llorenç Capdevila, professor de Llengua Catalana de l'Institut d'Auro, qui també hi ha col·laborat. El treball serà presentat a un concurs que organitza la Xarxa de Biblioteques Municipals. Aquí hi teniu l'enllaç per poder veure'l.

https://www.youtube.com/watch?v=MARgHH2aGZY

Sortida al Congost de 4t d'ESO

Aquest passat dijous dia 30 d' octubre tots els alumnes de 4rt d' ESO hem anat amb bicicletes des de l' institut fins al Congost per fer dues activitats esportives a les seves instal·lacions professionals. Ens hem dividit en dos grups i hem practicat durant quasi dues hores beisbol i seguidament, hem provat els aparells de la gimnàstica esportiva. La tornada cap a Santpedor també l'hem feta amb bicicleta i, tot i l'esforç físic acumulat de tot el matí, hem pogut fer les pujades finals per arribar plegats al poble .

Pàgines