Manresada 2018

Els alumnes de 1r d’Eso han participat de la Manresada 2018. Aquesta activitat consisteix en fer una gimkana per apendre a moure’s per la ciutat de Manresa, i a localitzar diferents edificis o indrets enblemàtics utilitzant els Mòbils. Aquest any la “realitat augmentada” els ha permès realitzar 5 activitats desde llocs diferents de la ciutat. Una festa al parc de la Seu de Manresa ha tancat un matí de joc real i virtual.

Taller de Santi Serratosa

El percussionista Santi Serratosa ha estat a l'institut els dies 13 i 15 de febrer fent tallers de percussió corporal per als alumnes de 1r i 2n d'ESO. Com cada any -i ja en van uns quants- els alumnes han gaudit dels aprenentatges realitzats en aquesta sessió.

Gràcies!!!!

Final de la trobada Erasmus+

Divendres dia 26 tots els alumnes del projecte juntament amb els alumnes que els acollien, i els professorat participant van fer una visita a Barcelona. Va ser un dia plujós com no es veia des de feia temps. Per això es va haver d'alterar tot el programa previst. Però es va poder visitar el Parc Güell, i el Barri de la Ribera, a més de tenir temps per a fer compres.

Dissabte, de bon matí, ens vam acomiadar dels que han estat els nostre companys d'experiències durant una setmana.

Quart dia de la trobada Erasmus+

El dia va començar amb un nou assaig de la cançó i coreografia de la cançó del projecte, i amb la gravació, cada eskamot verd amb la seva indumentària. Després es va fer un debat molt fructífer sobre accions portades a terme pels eskamots i al migdia es va anar en bicicleta al Parc de l'Agulla. Al vespre, com ja és habitual en aquestes trobades, es va fer el sopar conjunt amb totes les famílies acollidores.

CONTINUA LA TROBADA DEL PROJECTE ERASMUS+

Dimecres dia 24 va ser el segon dia de treball intens de la trobada del projecte. Les principlas activitats van ser la creació de les instal·lacions artístiques fetes amb materials reciclats, la visita a l'alcalde de Santpedor, la presentació de les instal·lacions produïdes, el debat sobre les actuacions dels eskamots verds de cada escola, l'assaig de la coreografia de la cançó, i el dinar de professors. A la tarda, els alumnes van fer jocs al pati i els professors van fer llarga dereunió per preparar el segon semestre del curs i la trobada que tindrà lloc a Riga el mes de maig.

"Healthy Living, Eco acting" a l'institut

Dilluns passat, dia 22 de gener, van viatjar des de grècia, Polònia i Lituània, els grups de professores i alumnes que participen a la primera trobada del projecte Erasmus+ "Healthy Living, Eco acting" que coordina el nostre institut i que té com a nucli central temes de salut i de sostenibilitat, alguns d'ells treballats des d'una òptica artística.
Aquesta trobada, acull a 30 alumnes d'aquests països que estan hostatjats en famílies del nsotre centre i es perllongarà fins dissabte que ve.

Eskamot verd

Eskamot verd

Dijous passat, dia 9 de novembre, ens van visitar els membres de l'eskamot verd de l'escola Sant Ramon Nonat, de Barcelona, junt amb el seu professor Lluís Sala.

Amb les seves disfresses vistoses, la seva energia i motivació, les seves idees i experiència van treballar durant tot el matí amb els alumnes de l'assignatura Erasmus de 3r, que versa sobre temes de sostenibilitat, amb la intenció i el repte de constituir el primer escamot verd del nostre institut.

Trobada delegats.

Els delegats i sotsdelegats de 3r i 4t d’ESO de l’institut han participat a la 32ena Trobada de Delegats d’Ensenyament Secundari del Bages. S’ha celebrat el dia 30 de novembre a Sant Vicenç de Castellet.

Han reflexionat sobre la diversitat i la convivència als centres de secundària, i sobre quin paper poden o han d’assumir ells com a delegats.

Mòbil Erasmus+

El 16 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO integrats en el projecte Erasmus+ "Healthy Living, Eco Acting", juntament amb alguns companys més de l'assignatura de Tecnologia han construït un mòbil amb els avions de papers de colors que es van fer servir el dia en què ens va visitar l'Escamot Verd de l'escola Sant Ramon Nonat, de Barcelona. El mòbil ha quedat instal·lat al sostre del vestíbul de l'institut.

Taller de RAP

Taller de RAP

Els dies 7 i 15 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO dins del projecte Erasmus+ "Healthy Living, Eco Acting" han rebut fet un taller de RAP que ha impartit el raper sabadellenc Pau Llonch. Aquesta activitat ha estat oferta pel programa FLIPART de la Diputació de Barcelona. Al llarg de sis hores, els alumnes han escoltat i analitzat diferents RAPS, han entès el component social d'aquest moviment, han entès els elements bàsics del RAP, i han compost i interpretat davant dels companys els seus propis RAPS. L'experiència ha estat única, increïble!

Sortida a Montserrat 25 d'octubre 2017

Una caminada per conèixer Montserrat fins al seu cim Sant Jeroni.

El dimecres 25 d'Octubre els alumnes de 2n d'ESO hem pujat a Sant Jeroni, el cim més alt de Montserrat. Ben d'hora hem sortit de Santpedor per anar a buscar el cremallera a Monistrol.
Hem esmorzat a la plaça i poc després hem començat a pujar pel camí de Sant Miquel. Hem pujat fins al funicular de Sant Joan i tot seguint el camí de les paparres hem arribat a Sant Jeroni.
Un dia magnífic en tots els sentits!!

Un pare de l'escola ens ensenya fotografia

El senyor Genís Saez, pare de l'Arnau (de 3r d'ESO) ha vingut el dia 25 d'octubre a fer una conferència sobre fotografia per als alumnes que participen al projecte Erasmus+. Aquests alumnes tenen l'encàrrec de fer fotografies de denúncia de situacions poc respectuoses amb el medi ambient en el nostre entorn; aquestes fotografies (juntament amb les dels alumnes de les escoles de Polònia, Letònia i Grècia) seran exposades a l'institut a finals de gener, els dies de la trobada d'alumnes del projecte.

Segell de qualitat europeu Etwinning

Si fa uns dies anunciàvem que l'insitut havia rebut el segell de qualitat etwinning pel projecte "Employability on Stage" que l'institut va coordinar durant els cursos 2017-2019. Ara us podem anunciar que també hem rebut el segell de qualitat a nivell europeu, en tant que un altre dels centres participants en el projecte (Polònia) també l'ha rebut.
D'aquesta manera es premia l'ús encertat, participatiu i innovador que des d'aquest projecte Erasmus+ s'ha fet de la plataforma online E-Twinning.

Pàgines